tiistai 9. huhtikuuta 2013

The Platinum Blonde Life.

Olen aito blondi ja koko ikäni omannut vaalean kuontalon. Nykyään viihdyn luonnollisemmassa vaaleassa ja tällä hetkellä minulla on vain hiukan kirkastusraitoja. Moni kummasteli aikoinaan tukkani väriä, koska se oli super hyper yber vaalea. Miten ihmeessä se voi olla mahdollista? Kampaajana olen vuosien kokemusten myötä löytänyt parhaat konstit vaalean kuontalon ylläpitoon, sillä olen älyttömän kriittinen tukkani suhteen. Sen täytyy olla platinan vaaleaakin platinaisempi, ei tietoakaan pisulin väristä. Paljastan nyt kaikki salat kuinka se on mahdollista, jos siihen vaan rahkeet ja kärsivällisyys riittää. Tekstin lomassa pari vanhaa kuvaa platinablondi-ajastani.



Blondiudesta haaveilevien tärkein lähtökohta on se että sinulla täytyy olla luonnostaankin todella vaalea tukka, tummuusasteeltaan 9-10 tai vaaleampi, vain siten se pystyy vaalentumaan valkoiseksi. Myös punapigmentti vaikuttaa asiaan todella paljon, jos sitä on, erittäin todennäköistä ettet valitettavasti saa platinaista tukkaa. Toinen ja vielä suurempi kynnyskysymys on se, että sinulla on jo entuudestaan tummemmaksi värjätyt hiukset tai hyvin herkkä päänahka, silloin valkoisesta tukasta unelmointi kannattaa unohtaa.

Seuraavana vuoroon tuleekin unelman toteutus, joka kannattaa tehdä ehdottomasti kampaajalla. Kampaaja vaalentaa ja sävyttää sinun tukkasi yksilölliset tarpeet huomioon ottaen mahdollisimman hellävaraisesti, ja siten ettei hiusten kunto kärsi. Muutenkin en koskaan suosittele käyttämään kempparivärejä, sillä et voi koskaan tietää mitä päähäsi laitat. Etenkin vaalentamisessa tärkeintä on hellävaraisuus, ja kampaaja sekoittaa hiuksillesi sopivat coctailit.


Kun kutrit ovat vihdoinkin kauniin puhtaan vaaleat, se ei koskaan tarkoita sitä että ne myös pysyisivät sellaisina. Odota vaan hetkinen, pese ja pidä normaalisti, niin kas kummaa, ne ovat tunkkaisen ja mattaisen väriset, kaukana kauneusihanteista. Miksi ne sitten muuttavat väriään? Vaalennettu hius on aina todella huokoinen, ja se imee itseensä kaikki mahdolliset epäpuhtaudet vedestä ja ilmasta. Blondin kauhein painajainen olisi asua alueella, jonka vedessä on kuparia tms. rautaa. Blondin huokoinen tukka tuo myös tullessaan lisää hoitamista, sillä se on tavallista hauraampi, ja siten herkempi menemään huonoon kuntoon. Tärkeintä on siis oikeanlainen kotihoito, shampoot, hoidot yms. tuotteet jotka ovat tarkoitettu ylläpitämään hiustesi sävyä ja kuntoa. Kampaajasi osaa kyllä suositella sinulle liikkeensä sopivimmat tuotteet. Itse olen testannut kaikki mahdolliset vaaleille hiuksille tarkoitetut tuotteet, ja vihdoinkin vuosien käytön ja kokemusten myötä olen löytänyt ne ykköstuotteet, joilla tukkani pysyy sata varmasti kuosissaan.

Tässä ovat minun suosikki tuotteeni, joihin olen totaalisesti koukussa. En päivääkään pärjäsi ilman!

1. Silvershampoo (violetin värinen shampoo, joka taittaa pois ei toivottua keltaisuutta)
Se on jokaisen blondin tärkein tuote, jota ilman et tule pärjäämään. Mitä tummemman violettia se on, sen tehokkaampaa se on. Ylivoimaisesti paras käyttämistäni on Keunen silvershampoo, se pitää värin satavarmasti kuosissaan. Se on vaan erittäin tujakkaa, joten kannattaa aluksi sekoittaa tavallisen shampoon joukkoon. Muita erinomaiseksi toteamiani silvershampoita ovat mm. Joicon color endure violet shampoo ja Matrixin essentials silvershampoo. Silvershampoolla kannattaa pestä 1-2 kertaa viikossa, ja sen kannattaa antaa vaikuttaa päässä muutama minuutti vaahdottamisen jälkeen, jotta pigmentit ehtivät imeytyä.

2. Syväpuhdistava shampoo ( poistaa hiuksista veden, ilmansaasteiden ja muotoilutuotteiden aiheuttamat värjäytymät ja kerrostumat) Syväpuhdistavan säännöllinen käyttö on ehdottoman tärkeää. Sillä kannattaa pestä noin kerran viikossa, ja silvershampoota edeltävä pesu kannattaa suorittaa sillä. Näin myös silvershampoo toimii entistä paremmin. Kaikki kampaamoista löytyvät syväpuhdistavat shampoot ovat asiansa ajavia, mainittakoon suositeltaviksi mm. Schwarzkopfin bonacure deep cleansing shampoo.

3. Silverhoitoaineet (violetteja hoitoaineita, jotka hoitavat ja taittavat samalla ei toivottua keltaisuutta, sekä sävyttävät hiuksiisi kauniin viileän vivahteen)
Silvershampoon kanssa yhdessä käytettävät hoidot tehostavat silvershampoon tuomaa vivahdetta, ja antavat juuri oikeanlaista hoitoa vaalennetuille hiuksille. Parhaita tuotteita ovat mielestäni Keunen color extension silver conditioner (on sen verran tujakkaa, että voi lisätä tavallisen hoitoaineen joukkoon), tehohoidoiksi suosittelen ehdottomasti Crestolin lämpöhoidoista sävyä helmen vaalea. Silvertuotteita kannattaa käyttää silloin kun sinulla ei ole kovaa kiirettä, sillä etenkin hoitojen kannattaa antaa vaikuttaa pidemmän aikaa.

4. Muut shampoot ja hoidot (korjaavia, kosteuttavia ja rakennepaikkaavia tuotteita)
Hyvä hoito ja laadukkaat tuotteet ovat kaiken a ja o. Omia suosikkejani kunnon ylläpitoon ovat esim. Tigin dumb blonde-sarja, Shwarzkopfin bonacuren repair- sarja, siitä etenkin ehdottomasti jätettävä latvahoito. Vaaleatukkaisten on tärkeä muistaa kaksoishoito, eli aina sekä pesussa hoitoaine että pesun jälkeen jätettävähoito.

5. Muotoilutuotteet
Vaaleille hiuksille on olemassa myös omia muotoilutuotteita, mutta niiden löytäminen on vaikeaa. Itse löysin muutama vuosi sitten Keunelta aivan loistavan silvermuotovaahdon, jonka suurkuluttaja olen siitä lähtien ollut.








Ja lopuksi vielä supertärkeä muistutus! Muista käydä vaalennuttamassa tyvikasvusi aina kuukauden-kahden välein, sillä se ei vaalene hyvin jos kasvaa vähänkin liian pitkäksi. Päänahan lämpö nimittäin on tärkeä tekijä, joka tehostaa tyven vaalentumista. Jos tyvikasvu on liian pitkä, hiuspohjan oma lämpö ei pääse vaikuttamaan.

Ehkä valaisin nyt tiedoillani jotakuta, mutta jos jotain haluat tietää lisää, niin minulta saa aina kysyä! ;)

2 kommenttia:

  1. Hei täähän on aivan loistava opas! (:

    VastaaPoista
  2. Itseasiassa tää on alkujaan mun kouluaikainen kirjoitelma yli 5 vuoden takaa, päivitin vaan tähän hetkeen sopivaksi :) löysin tän sattumalta mun koneelta, ja tuli heti fiilis että pakko pistää blogiin ;)

    VastaaPoista