lauantai 27. elokuuta 2011

I love Berlin.

Vietin ihanan kaupunkiloman ystäväni kanssa Berliinissä sunnuntaista keskiviikkoon. Berliini oli aivan uskomattoman upea kaupunki kaikin puolin, ja se vei koko sydämen mennessään. Kävimme tsekkaamassa kaikki merkittävimmät nähtävyydet, mutta ehdottomasti halusin pyhittää matkasta ison osan myös intohimolleni shoppailulle. Ja voin sanoa että siinä onnistuin täydellisesti, en nimittäin ole koskaan löytänyt mistään samalla kertaa niin paljon kaikkea hienoa ja ihanaa!

Kurfuerstendamm. Taustalla luxus sisustusliike jota ihastelimme.



 Hotellimme sijaitsi Wilmersdorfissa Kurfuerstendamm-kadulla, joka oli aivan shoppailijan paratiisikatu! Kadun alkupää oli painottunut Luxusmerkkeihin, ja sieltä löytyivät kaikki Hermesistä Louis Vuittoniin. Ökyliikkeiden jälkeen oli putiikit joihin me tuhlaisimme rahamme, parhaat tärpit olivat Pimkie, Orsay ja Cotton on.. ja voi vain arvata mitkä arsenaalit sieltä lähti mukaan. Syynäsimme myös paikallisten tyyliä, ja muoti sekä pukeutuminen ei yllätykseksi poikennut lainkaan meidän suomalaisten katulookista.

Wilmersdorf. Näkymää hotellimme liepeiltä.


Paikallinen kampaamo pisti silmään persoonallisella sisustuksellaan

 Maanantaina suuntasimme Potsdamer Platzille jonka tuntumassa oli mm. palanen Berliinin muurista sekä kuuluisa Brandenburgin portti. Siellä oli myös suuri Arcaden-ostoskeskus jossa hujahti monta tuntia taas shoppailun merkeissä, parhaat mestat siellä olivat Tally Weijil ja Colloseum, joista löytyi paljon aivan ihania vaatteita kukkarolle ystävällisin hinnoin. 

Potsdamer Platz





Palanen Berliinin muurista

Brandenburgin portti

Tiistaina suuntasimme aivan hotellimme läheisyydessä olevaan eläintarhaan, jossa sai nähdä monipuolisesti villieläimiä joita ei ole edes Korkeasaaressa. Vesisade ja ukkonen vaan yllätti meidät moneen otteeseen, mutta se ei menoa haitannut. Loppu päivä meni taas shoppaillessa, ja illalla menimme hienolle illalliselle Mövenpick-ravintolaan. Testasimme joka päivä monipuolisesti erilaisia kahviloita ja ruokapaikkoja, etenkin mahdollisimman erikoisia herkkuja.


Tämä gorilla-herra teki meihin lähtemättömän vaikutuksen charmikkuudellaan


Viimeisen päivän pyhitimme kokonaan shoppailulle, ja suuntasimme jättisuureen KaDeWe-tavarataloon, jossa ei myydä kuin pelkkiä luxusmerkkejä, joten jouduimme tyytymään vain pelkkään ihasteluun. Tarkkailin koko reissun ajan myös hintoja, ja tein hintavertailua. Merkkituotteet ovat jonkin verran edullisempia kuin Suomessa, ja valikoima tietysti huomattavasti laajempi koska jokaisella merkillä on ikioma putiikkinsa.



Legendaarinen Hard Rock Cafe oli suoraan hotelliamme vastapäätä


Reissu oli ikimuistoinen ja kokonaisuudessaan täydellisesti onnistunut. Joskus on päästävä Berliiniin uudestaan, ja suosittelen kohdetta kaikille, koska oli ainakin paras kaupunki jossa olen tähän mennessä käynyt! Esittelen myöhemmin ihania ostoksiani...

8 kommenttia:

  1. Nää oli tosi kivoja kuvia =) pitääpäs itsekin jonain päivänä nokan suunnata kohti Berliiniä ;) oli mukava nähdä tänään! <3

    VastaaPoista
  2. Tuli otettua ihan hirveesti kuvia uudella kameralla xD Niin oli ihana nähdä, ja sit viikon päästä meidän uudet treffit ;) <3

    VastaaPoista
  3. Kävin kans Berliinissä muutama vuosi sitten, ja aikaa kaupunkiin oli tutustua vain yksi vaivainen päivä! Niin paljon jäi näkemättä, ja olisikin hienoa päästä tutkiskelemaan paikkoja joskus vielä uudelleen :) Kiva blogi sinulla!

    VastaaPoista
  4. Ahaa, harmittaa ihan sun puolesta jos visiittisi on jäänyt niin lyhyeksi! :/ Berliinin on kyllä aivan ihana paikka, ja jäi meilläkin paljon näkemistä seuraavaan kertaan :) Kiva kuulla, ja tervetuloa vaan lukijaksi!;)

    VastaaPoista
  5. Jään ehdottomasti seurailemaan blogiasi, tykkään kuvistasi ja kirjoitustyylistäsi kovasti! :) Berliinissä ehdimme tosiaan Prahaan tehdyllä bussimatkalla vain poiketa ohikulkumatkalla, ja sinne onkin siksi ehdottomasti vielä päästävä! :))

    VastaaPoista
  6. hih, kiva! Oon aina tykänny kirjoittamisesta, ja sitten usean vuoden ajan koitettu saada mua pitämään omaa blogia, ja tässä loppu kesästä intouduin lopulta ja kirjoittelen aina sillon millon on aikaa :) ai se oli sellanen reissu, joskus ittelläkin on jääny matkoilla harmittaa jos joku paikka on vaan tsekattu ohikulkumatkalla :/ mut nyt ainaki tiiät et on just hyvä mesta palata paremmalla ajalla :P

    VastaaPoista
  7. Olen aina halunnut käydä Berliinissä, toivottavasti se päivä koittaa pian. Voisitko kertoa tarkemmin missä kannattaa käydä syöämässä, shoppaamassa jne? :)

    xx H

    pikkumustissa.blogspot.com

    VastaaPoista
  8. Berliinistä löytyy monia isoja ostoskeskuksia, mm. Berliininmuurin ja Brandenburghin läheisyydessä oli Potsdamer plazilla Arcade-ostoskeskus joka oli todella kattava :) Ehdottomasti kivoimpia kauppoja olivat Pimkie, Tally Weijil, Orsay ja Cotton on, niissä ei hintakirpaissut ja löytyi tosi ihania vaatteita ja kenkiä :P Syömässä kävimme mm. hienossa Mövenpick-ravintolassa ( sama joka valmistaa jäätelöitä), American sports barista sai mahtavat hampparit ja sit siel oli Amarillon tyyppinen ravintolaketju Maredo joka oli kans tosi hyvä :) Sit siel oli paljon erilaisia herkuttelupaikkoja, mm. jugurttijäätelöä ja kuplateetä kannattaa käydä maistamassa :) toivottavasti pääset pian berliiniin!

    VastaaPoista