perjantai 12. elokuuta 2011

Brush your hair.

Moni ei ole tullut ajatelleeksi, millaisella harjalla tai kammalla kuontaloaan käsittelee. Vääränlaisilla välineillä takut eivät tunnu selviävän, harja repii hiuksia ja päänahkaa, ja ylipäätänsä harjaaminen tuntuu epämukavalle. Huonolaatuiset välineet kuluttavat hiustasi yllättävän paljon. Tuttua, eikö?

Hankkimalla kunnon välineistön, harjaaminen muuttuu helpoksi ja mukavaksi toimenpiteeksi. Useista kampaamoista saat hankittua ammattilaisten harjoja ja kampoja, joita kampaajatkin käyttävät liiketyöskentelyssä päivittäin. Satsaamalla kunnon välineistöön, teet hyvän sijoituksen joka kestää vuosia. Ammattilaisten työvälineet voivat kestää kovaa päivittäistä käyttöä jopa viisi vuotta, ja kotioloissa tuplat lisää.

Oikeanlainen harja/kampa on tukeva ja sen piikkien päät on pyöristetty. Harjassa tulee olla joustava pohja, joka mielellään antaa myöten takkuja selvittäessä. Esittelen tässä omia suosikkejani, joita käytän niin töissä kuin kotona. Olen valinnut jokaiselle hiustyypille ja erilaisiin käyttötarkoituksiin sopivat kivan näköiset harjat, joihin tarttuu mielellään.




Harjaan hiukseni usein Ed Hardy -lapioharjalla, jonka pyöreäpäiset nylonpiikit ovat hellävaraiset hiuspohjalle ja harjan joustava kumipohja tekee jokaisesta harjanvedosta miellyttävän. Kädensijan pehmeän kuminen materiaali ei luisu otteesta. Jokaisen pitkätukkaisen ehdoton valinta, sopii niin selvittämiseen kuin föönaamiseen. Saatavana monessa eri kuosissa ja värissä, Sh. 29 €.



Legendaarinen Roger Para, on ehkä maailman arvostetuin hiusharja. Se selvittää tehokkaasti pahatkin takut, ja soveltuu myös mainiosti hiustenpidennyksille harvan harjasosan ansiosta. Roger Paralla on monia eri harja malleja, mutta juuri tämä kyseinen alkuperäisin malli on ehdottomasti kaikkien suosikki. Parhaimmillaan sen ominaisuudet ovat kampauksia työstettäessä, mahtava työkalu etenkin kampausten silotteluun ja viimeistelyyn. Ei sovellu mielellään föönaamiseen, mutta kaikessa muussa ehdoton eliitti! Sh. 20-30€.



Denman kumipohja harja on innokkaiden föönaajien paras ystävä. Se on tukeva ja sen paksut ja napakat piikit ovat miellyttävän tuntuiset. Harja liukuu hiuksissa täydellisesti takkuilematta. Saatavana monina eri leveyksinä, ulkomailta saa myös hauskoja kuvioituja versioita, itse olen hankkinut leopardikuvioisen muutama vuosi sitten Englannista. Sh. noin 20-25 €.




Rakastuin Corioliss-pyöröharjoihin heti ensi näkemältäni ja kokemaltani, ja muita pyöröharjoja en sen koommin ole edes viitsinyt käyttää. Kaikin puolin käyttöominaisuuksiltaan loistava, sähköisyyttä poistava keraaminen harjasosa kuumuu ja muuttaa väriään lämmön vaikutuksesta, joten sen taivuttava ja kohottava vaikutus tehostuu. Piikkien päät on pyöristetty, ja niinpä se ei takkua ja revi niin kuin useimmat pyöröharjat. Harjojen päässä on käännettävä piikki jolla saa kätevästi otettua sopivia osioita. Ehdoton valinta jokaiselle lyhyt hiuksiselle ja kuohkeissa kampauksissa viihtyville. Saatavana useita eri kokoja, Sh. noin 25 €.













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti